top of page

Robotlaşma Çocukları İşsiz mi Bırakacak?

Robotlaşma Çocukları İşsiz mi Bırakacak?

Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren robotlaşma, insanların korkularından bir tanesi olurken işsizlik kavramını da beraberinde gündeme getiriyor. Robotlarla faaliyet gösteren büyük fabrika ve üretim tesislerinin kurulması ile artık beden gücüne değil, makine gücüne ve zekasına ihtiyaç duyulacağı insanların işsiz kalacağı düşüncesi yaygınlaşıyor. Ancak durum sanıldığı kadar basit değil!

Robotları kullanmak insan yaşamını her alanda kolaylaştırdığı gibi gelecekte çocuklarınızın daha rahat bir dünyada yaşamalarına da imkân sağlayacak. Endüstriyel alanda, günlük yaşantımızda, eğitm sektöründe, sağlık sektöründe robotlarla bir çok işlemi kolayca gerçekleştirebilecek olan yeni nesil akla ve düşünmeye dayalı konulara odaklanma imkânı bulabilecek. Peki, çocuklar robotlaşma nedeni ile işsiz kalacak mı yoksa farklı meslek grupları mı ortaya çıkacak?

Robotlaşma ve Çocukların Geleceği

Robotların insanları ele geçireceği düşüncesi uzun yıllardır konuşulan bir konu olsa da robotların sadece insan yaşamını kolaylaştırıcı bir etki ortaya çıkaracağını söylemek gerekir. Peki, işsizlik?

Çocukları için dijitalleşmenin her alana yayıldığı ve beden gücünün artık pek tercih edilmediği yeni bir dünya düzeninden haberdar etmek gerekir. Robotlar, vasıfsız işçilerin çalışmalarını ve beden gücü ile gerçekleştirilen faaliyetleri üstlenir. Bu da bazı mesleklerin zayıflamasına yol açar. Aklın ve bilimin yönlendirmesiyle seçilen meslekler 21.yy ve daha sonrasının tercih sebebidir.

Çocuklarınızın yeni dünya düzenine ayak uydurması ve robotlaşma tehdidi altında olmaması amacı ile seçmesi gereken meslekleri merak ediyor musunuz? Atölye Vizyon olarak size robotların gölgesinde kalmayacak ve geleceği inşa edecek meslekleri sunuyoruz.

Yüzyılın En Dikkat Çekecek Mesleği: Kodlama


21. yüzyılda çocuğunuzun düşünmesini, tasarlayıp üretmesini sağlayan en önemli alan kodlama olacaktır. Kodlama sayesinde çocuklar icat çıkarabilecek ve kendi geleceklerini tasarlayabileceklerdir. Çocuklar için sadece kariyeri garanti altına almayı değil aynı zamanda ilgi alanlarında gelişmeyi de sağlayacak kodlama için Atölye Vizyon ile tanışıp ayrıcalıklarından faydalanmaya ne dersiniz?

Meraklı ve mucit olma ruhu taşıyan çocuklarınızın ilgi alanlarını keşfederek onlara eğlenceli ve bilgi dolu bir ortam sunuyoruz. Kodlamada temelleri sağlam atmalarını destekleyerek robotlaşma çocukları işsiz mi bırakacak kaygısını gideriyoruz.

Siz de çocuğunuzun kodlamaya ilgi duyduğunu düşünüyor, tüketen bir nesil yerine düşünen, üreten bireyler yetiştirmek istiyorsanız Atölye Vizyon avantajlarından yararlanmaya hemen başlayabilirsiniz.

bottom of page