top of page

Çocuklar İcat Çıkartsın

Bugünün çocukları geleceğin yapı taşlarıdır. Onları, aklın ve bilimin önderliğinde hayal güçlerini destekleyerek, 21.yy becerilerini edinmiş, yeni teknolojilere adapte olmuş hale getirmek gerekir. Bu anlamda da klasik ezberci ve değişmeyen eğitim yerine kodlama, robotik, 3 boyutlu tasarım gibi çağımızın gerekliliklerini oluşturan eğitimlere ihtiyaç vardır.

Çocuklar küçük yaştan itibaren üretmeye ve keşfetmeye adamışsa, icat çıkarmak en fazla seveceği iş olacaktır. Bu sevgi ve tutku onun geleceğini şekillendirerek, toplumun ve ülkenin geleceğine de katkı sunacaktır. Bu nedenle günümüz bilim dünyasının temelinde bulunan kodlama, yapay zeka, robotik vb. alanların üzerine verilecek her eğitim bu felsefeyi geliştirecektir.

Bu eğitimlerle çocuklarla birlikte gençler, eğitmenler ve bu alana merakı olan herkes bir mucit olma şansı yakalar. Çünkü çocuklar bu konuda çevrelerinin gösterdiği çabayla ve inanç ile birlikte daha fazla isteğe sahip olacaktır. Sonrasında ise elbette ki tek bir şey kalıyor, her çocuk mucittir bırakın icat çıkarsın.

Türkiye'de bildiğimiz klasik eğitim sisteminin sunmadığı fakat çocukların ihtiyaç duyduğu kodlama, maker, 3B tasarım ve robotik gibi eğitimler için onlara destek ve güç veren platformlar bulunuyor.

Atölye Vizyon bu konuda geleceğin teknolojisini katılımcılara sunarken, hem çocuklar hem gençler hem eğitmenler hem de bu alana merakta her yaştaki insan için eğitim programları sağlıyor.

Atölye Vizyon ile çocuklar ezber yerine kendi deneyim, para yerine yetenek bakış açısıyla kendilerini geliştirerek üretken bireyler haline geliyor.

bottom of page